Per Heimly redder meg fra dopapir i krona! I går skrev jeg litt om pepperkakehuset. Det var noen som ønsket noen noen flere bilder. Her er et innlegg med noe mer
Hemmeligheten bak det å lage et pepperkakehus som kan tåle en støyt er å bruke egge-hvitte!
Dette lærte jeg av min Far, pluss at han puttet none dråper sitron i melisen, da holder den seg skikkelig hvit! :))
Snutt et kremmerhus av matpapir, sett på en liten tape og sett kremmer huset nede i et glass før du heller glasuren over
Dersom du vil at huset skal tåle å stå gjennom året i en kartong, må det stå tørt, altså helst på et loft. Jeg setter nåler inn i hver vegg!
Her ser man såvidt nålen…
Jeg kanter alle hjørner godt etter at jeg har satt det sammen, Eggehvitten er med på å gi huset skikkelig styrke.
Ferdig :))
Her er det en eldre reportasje ang. hvordan jeg går frem. https://www.klikk.no/foreldre/barn/mat-til-barn/tips-til-hvordan-pynte-pepperkakehus-2555667
Episode 15. Per Heimly kommer på besøk: https:/