Enklere blir det ikke! / It doesn’t get any easier

Selv med verdens minste plass finnes det ikke unnskyldninger for og ikke ha jul hjemme. Her har jeg brukt et armeringsjern. Dette får du kjøpt på Thaugland, Maxbo eller andre byggevare-forretniger. Be de sage det opp for deg eller bruk hele, det kan lene seg  mot stueveggen. Det er ca 100 cm x 70 cm.. Lys-slynge og pynten finnes det ingen grenser for,- du kan i grunnen henge opp hva som helt! 🙂

 

 

Kortet med englene tegnet jeg da jeg var 20 år. Det sendte jeg heim fra militæret til min Mor og far 🙂

Gammeldsagse klyper er et must og disse er kjøpt på Clas Olsson

 

 

 

Her bruker gutta armeringsjern til å lappe samen Bugstadveien. Jeg fikk en liten del av dem 🙂

 

 

Even with the world’s smallest space, there are no excuses for and not having Christmas at home. Here’s how it went with the little part of Bugstad Road I wrote about the past. You can buy reinforcing grilles at Taugland, Maxbo or other construction companies. There is no limit to the light-sling and the decoration – you can basically hang up everything! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Du finner mye gøy i lekebutikker! / Use the toy stores

 

Jeg har brukt en barne-rokkering, som er å få kjøpt i lekebutikker. Jeg har hengt opp 5 ting som betyr noe for meg. En presang, en stor rød kule, en gjennomsiktig, med et tog inni og en Snehvit bamse. Det finnes ingen grenser for hva du kan gjøre og dersom du vil lave noe lignende og ha stearinlys i den, så får du kjøpt lysholdere på Panduro hobby.

 

Bildet under: Ellers kan du kjøpe morsomme glass-kornetter på Flying Tiger, Rustad, Nille og kjedeforretninger som ikke er så dyre. Forbered deg!  🙂

 

I have used a children’s rocker ring, which can be bought in toy stores. I have hung up 5 things that mean something to me.  There are no limits to what you can do and if you want to make something similar and have candles in it, then you can buy candle holders at Panduro hobby. Picture below: Otherwise you can buy fun glass cornetettes at Flying Tiger, Rustad, Nille and chain stores that are not so expensive. Prepare! 🙂

En måneder igjen! One Months Left

Hvordan kan barnålene holde seg i 2 og en halv måned…  I dag er det 1 måneder i igjen til selve dagen, men jule starter for mange av oss lenge før. For meg, må alt stå ferdig lenge før desember så ulike mediekilder kan komme før desember.

Jeg sier det hvert år: I år vet jeg ikke om jeg orker så mye, men en del ble allerede forberedt i januar. Gjennom året har jeg kjøpt mange ting. I år kommer jeg igjen til å legge ut kalenderen min på nytt på YouTube.

Jeg har ikke vært helt sikker på hvor jeg skulle bo. Siden 2020 hadde jeg mer eller mindre planlagt å flyttet til USA, noe som ikke gikk pga. Corona. Jeg blir nok her i Norge. Men jeg bodde en periode i en annen leilighet jeg har, som har en litt annen type jul. Det blir julebilder fra Løkka. Nå har jeg mer eller mindre tilbake til juleleiligheten ved Botanisk have, og her har jeg min tradisjonelle jul. I tillegg forbereder jeg en ny type jul som skal filmes i januar og vises til neste år. Det blir en form for mer moderne jul, men det gamle skal med!

Nedenfor: Treet har 1500 gjenstander, 40 meter med sløyfebånd, 50 meter med perlesnører og et hav av barnåler som kommer til å drysse om 2 måneder.

Hvordan overlever treet så lenge…Jeg redder mye av dryssingen ved å vanne med sitronbrus og champagne eller bare sukker i vann! Om noen uker skal jeg legge ut lenker til mange ulike julebilder og videoer. Så kommer jeg bl.a. på tv 2     9. desemberog og ulike  podcaster etterhvert. Håper alle får en flott førjulstid 🙂

 

How can the tree last for 2 and a half months … Today there is 1 month left until the day itself, but Christmas starts for many of us long before. For me, everything has to be finished long before December so different media sources can come before December.

I have lived in another apartment I have a period, so this year it will be a slightly different Christmas, but I will have Christmas where I lived before too.

Over: The tree has 1500 objects, 40 meters with a ribbon, 50 meters with pearl.

How does the tree survive so long … I save a lot of the sprinkles by watering with lemon soda and champagne or just sugar in water! In a few weeks I will post links to many different Christmas pictures and videos. Then I come, among other things. on tv 2 December 9 and various podcasts eventually. Hope everyone has a great pre-Christmas time 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hun mente jeg var dum… Det ga meg mulighet til 12 500,- i timen! /She thought I was stupid!

 

 

 

Kommentaren til den kommuneansatte som kostet skattebetalerene 200 000 kr

«DU ER DUMMERE ENN MORMOREN MIN OG HUN ER TIL OG MED DØD»

I utgangspunktet er jeg eiendomsmegler og interiørarkitekt og jeg jobber som blogger. Men tidligere i år søkte jeg jobb som smittesporer av Covid-19. Men jeg fikk sparken etter 48 timer!
En fotograf jeg har jobbet sammen med ville ha meg med og jobbe som smittesporer. Dette synes jeg kunne være interessant en periode, så jeg søkte. Det var 1000 søkere, jeg kom gjennom nåløyet til tross for at jeg på forhånd opplyste om at jeg ikke bruker PC, men at jeg kun jobbet med Mac. Jeg ble lovet god opplæring. Selv driver jeg med flere avanserte programmer på Mac og anser meg selv som meget nøyaktig og detaljfokusert. Sist nevnte var egenskaper de var på jakt etter. Endelig skulle jeg kunne gi noe tilbake til samfunnet, landet og byen min i denne vonde tiden vi lever.Vi hadde 2 dager med opplæring på Teams, men det var blitt bestemt, at denne opplæringen ikke fungerte da systemene de bruker, er alt for avanserte. Det ble derfor bestemt at vi skulle få gjennomføre ny opplæring i praksis. Det ble brukt mye tid, på ting som ikke fungerte. I januar ankom jeg kommunens lokaler. Her møtte jeg fagansvarlig «Renate» som skulle lære meg opp. Hun presenterte meg som blogger til de andre, jeg tenkte ikke noe mer over det… noen kjente meg igjen. De virket hyggelige.

Mitt navn, Sigurd Storm var skrevet feil alle steder. I en innlogging het jeg merkelig nok Sigurd Paul. I den nye mailadressen som var laget het jeg: Sigurd Strøm og et annet sted stod det Sigrud, r og u var byttet om. Jeg tok det med et smil, men hørte med fagansvarlig om dette kunne rettes opp. Hun mente det ikke var av betydning… Det var min første dag, jeg var ydmyk og godtok det. Fagansvarlig «Reante». Hun kom stadig med utbrudd som «Faen» og «dritt». I utgangspunktet var det fordi noe på PC ́en hennes ikke fungerte. Hun unnskyldte seg og fortalte at hun banner lett, men at hun ikke mente det… Jeg overbeviste henne om at det ikke gjorde noe, da jeg synes situasjonen var pinlig, på hennes veiene. Problemet var at det ofte var mer banning enn undervisning. Jeg ble sittende å lytte til hvor ofte banning ble kastet inn i setningene som ble brukt. Dette gjorde at jeg mistet fokuset på undervisningen. Stadig kom det små banneutbrudd og etter hvert begynte hun med fornærmende utrykk til meg. Til å begynne med var det kun «Du må bruke huet». Jeg synes tonen, kommentarene og ordbruket var upassende og at de kom i merkelige sammenhenger. Jeg tok meg selv i å tenke at hun kanskje ikke kunne norsk ordentlig. At hennes Islandske opprinnelse med 40 år i Norge ga henne mindre ordforråd. Men jeg tok feil! Det skulle vise seg at hun hadde stålkontroll på det hun ønsket og si! Tidvis tenkte jeg at det var jeg som ikke kunne norsk. Hun skulle komme med banneord jeg aldri har hørt tidligere… På et tidlig tidspunkt, stilte jeg spørsmål ang. navigeringen mellom programmene vi brukte og sa at det var noen jeg ikke skjønte. «Renate» svarte meg: «Ja, det bekymrer meg at du ikke skjønner det.» Hvis «Reante» var bekymret burde jeg også være det? Hadde koronasituasjone gjort meg dum? Ti måneder med pandemi. Hadde det bidratt til at hjernecellene mine fløy ut? Jeg hadde kun vært der i noen få timer. I opplæringen og i praksis ble det brukt to programmer i smittesporingen. Navigeringen mellom disse to, virket ganske unødvendig og minnet meg mest om når jeg skal sjekke inn manuelt på en flyplass. En million tastetrykk for å endre sete. Jeg hadde rett. Systemet var et lappeteppe med masse unøyaktigheter som jeg tror noen med interesse forgersonvern burde tatt en lengre titt på!.. Flere av de smittede, reagerte på fremgangsmåten da de ble oppringt. Ikke bare hadde de svart på samme spørsmål tidligere, de risikerte også og bli blandet med en annen person eller oppringt nr. 2 gang som om det var den første.. Det var unøyaktigheter hele veien.

Første dag ble avsluttet. Det var mye ny informasjon, banning og nedlatende tone fra «Renate» men dette skulle jeg klare. Smittesporing er viktig!

Jeg trodde jeg hadde lært mye selv med et litt tungvint system hadde jeg stort pågangsmot da jeg tok fatt på dag to. Mine tanker om hvor dum Korona hadde gjort meg skulle snart få sin bekreftelse. Kun timer inn idag to kom konklusjonen fra sjefen! Ved en anledning ble jeg bedt om å åpne noe på Pcén som lå under skrivebord. Jeg gjorde det jeg ble bedt om, men spurte hva årsaken til at hun ønsket jeg skulle legge det nettopp der. Da kom det fra «Renate» «Du er dummere enn min mormor og hun er til og med død»Jeg ble lamslått. Jeg viste ikke hva jeg skulle si, jeg klarte ikke lenger å ta disse uttalelsene med et glimt i øyet. Jeg mistet fokuset igjen og begynte å bli virkelig frustrert over «Renate». Jeg tenkte at beste måten å lære på var repetisjon. Derfor satte jeg mobilen på opptak, slik at jeg kunne øve videre øve når jeg kom hjem. … Så tittet jeg på «Renate» og sa følgende: «Jeg mister fokuset med måten hun snakker til meg». Jeg gjentok med vilje utrykket hun hadde brukt. I opptaket på min tlf. hører man meg si at jeg synes utrykket hun brukte tar fra meg fokuset fra undervisningen. Her erkjenner «Renate» uttalelsen hun hadde ved at hun unnskylder seg. Men hun fortsetter likevel med at jeg kanskje ikke tåler at folk er så sterke og direkte. Dette handler ikke om hvor sterk eller direkte «Renate» er. Jeg følte meg på ingen måte truffet, jeg er direkte selv, men jeg syntes det er ubehagelig å bli hengt ut som en dø mormor og plutselig være en del av «en amerikansk thriller/komedie » når jeg virkeligheten forsøker mitt beste i en ny jobb. Jeg prøvde å sette meg inn i deres nye systemer, men «Renate» tok fra meg fokuset fra å lære. I denne samtalen svarer jeg pent tilbake og spør henne om noen andre kan lære meg opp. Det ble en tøff andre dag i ny jobb. Jeg hørte med kollegaene om flere var like dumme som «Renate» sin døde bestemor. Men det var de ikke. «Eksklusivt» kan være positivt, men dette hadde en dårlig bismak.

Da jeg kom hjem tenkte jeg mest på bestemoren til «Renate», hvordan hun må ha fått gjennomgått, men hun var fremdeles faktisk smartere enn meg til tross for at hun lå i graven… Jeg tenkte tilbake

på når «Renate» faktisk i fler sammenhenger hadde sagt « Han er blogger», da folk hadde hilst på meg. Kanskje hun hadde rett, kanskje jeg bare var en dum blogger…Jeg ringte personalansvarlig og ble lovet at jeg skulle få en ny person i opplæring dagen etter, men da jeg kom tilbake til min tredje dag stod Renate igjen klar for å lære meg opp, samtidig virket det som hun hadde forberedt «snipp, snapp snute»…Jeg startet dagen med henne og syv andre smittesporere. Da de andre syv forlot rommet etter teammøtet, satte jeg tlf. min igjen på opptak for videre undervisning… Men etter kort tid begynte «Renate» å banne og komme med nye fornærmelser. Hvem skal lære meg opp i dag, spurte jeg? Hun  lokket dørene, kom mot meg og truet med prøvetiden jeg hadde på 14 dager, mens hun oppfordret meg til å slutte i stillingen. Hun truet meg med at det ikke var noen vei utenom henne og at det nettopp var sånne som meg «prøvetiden» var laget for. Jeg minnet henne på at personalansvarlig hadde sagt jeg skulle ha opplæring med en annen person denne dagen. «Vi har funnet en løsning svarte hun og det er meg! . Jeg svarte: greit, så jeg bet tennene sammen og vi startet. Men etter kort tid merket jeg hvordan Renate satte i gagen med en type undervisning det virket som var mer formet som en felle. Hun tegnet strekmennesker på tavlen og fortalteat vedkommende hadde korona. Så spurte hun meg om jeg kunne fortelle henne hvilke symptomer vedkommende kunne ha. Jeg ga henne symptomer , men hun fortsatte likevel med at hun ville ha alle symptomer og at jeg måtte kunne de på rad og rekke. Jeg avbrøt med og si at jeg føler jeg blir testet på merkelig måte og at jeg ønsket å snakke med personalansvarlig. «Tåler du ikke meg, kan du bare gå» sa Renate. Da svarte jeg: : «Jeg kan gå, men jeg kommer tilbake når dere har funnet en løsning. I mellomtiden kan jeg lære av å repetere undervisningen, jeg har nemlig spilt inn alt du har sagt!» Så tok jeg tingene mine og braste ut! I sidesynet fikk jeg med meg at Renates ansikt størknet…

Senere ringer personalansvarlig meg opp. Jeg spurte henne om hvorfor jeg ikke fikk en annen i opplæring, da det var planen fra dagen i forveien. I denne samtalen blir jeg informert om at det ikke fantes andre som kunne lære meg opp, derfor måtte vi avslutte arbeidsforholdet. Jeg svarer at jeg mener de løser dette på feil måte. Etter samtalen sendte jeg en sendte SMS hvor jeg etterspurte en mail, ang. årsaken til at jeg ble sagt opp. Da jeg mottar mailen som plutselig het «varsel om oppsigelse», var årsaken: At jeg ikke var datakyndig. Er det hva «Renate» mente om bestemoren sin? At både hun og jeg var MAC brukere og således udugelige? Skulle jeg akseptere at det ble liggene et dokument i kommunens arkiv, hvor det stod at jeg er sagt på grunnlag av og ikke være datakyndig, selv om jeg aldri kom til å jobbe der igjen… Nei, dette fant jeg meg ikke i!

Jeg søkte den jobben for å hjelpe, men ble utsatt for mobbing for første gang i mitt liv. HR uttalte seg provoserende til meg om at jeg ikke var datakyndig i følge Renate. Jeg sa dette ikke stemte, men de ga meg inntrykk av at det ble vanskelig for meg å bevise…. Da fortalte jeg HR min versjon og at jeg hadde en så stor interesse for feltet at jeg derfor hadde spilt inn all undervisningen til Renate, så jeg kunne pugge hjemme… Varselet om oppsigelse blir trukket.

Jeg ble tilbudt 200 000,- av kommunen, uten arbeidsplikt!

Dette var et sjokk, jeg var ikke ute efter penger, men kun å få fjernet dokumentet om at jeg ikke var datakyndig.

Det er fint å bli tilbudt et plaster på såret. Og det er kanskje bedre og bli pekt ut som dummere enn en død mormor enn å være selve personen som forårsaker 200 000 kroners-tabber fra statskassen vår…?

Jeg er glad jeg lærte noe om smittesporing. Så håper jeg de i Norge som tatt del i denne jobber, har fått en annen opplevelse og erfaring enn meg, som ble forsøkt tråkket på. Jeg håper ikke minst for deres skyld at de var gode PC brukere…

Renates mormor var visst veldig dum, men likevel smartere enn meg, selv når hun lå i graven. Er

det ikke likevel rart at Renate mente at det var meg, som hadde samme gener som hennes mormor…..

Hehe he

(Mulig det var pennene mine som påvirket henne til å tro jeg var dum…. Jeg brukte disse to penner og  kladdeboken på bildene 😅)

Uansett ble det bekreftet at kommunen var redd jeg skulle ta saken videre, da ville jeg kunne oppnå et tilbud på over 500 000, hun ville fått sparken, det ville blitt mye skriverier osv. Det var ikke ett mål, men håper hun lærte noe! Min manager fikk saken gjennom og klar til å gå på trykk i avisen, men jeg stoppet det. Det holder å ha det her på bloggen!

 

 

In this story, I tell how I was mobbed and it cost the municipality NOK 200 in two days. But it’s too much for me to translate everything into English, so those who want to can do it in google translate 🙂

Trenger du pynt til treet…? / Do you need more decorations for the tree?

 

I 2007 designet jeg disse kulene. Det er i utgangspunktet 12 ulike design. De er produsert i Kina og var for salg i norske, svenske og danske butikker over tre år.

Jeg tar 25,- for en 100,- for 5 stk. Noen er utsolgt. Den øverst til venstre i sølv er nr 1. Den nederste til venstre i brun er nr. 12.     (Den brune er utsolgt) Ellers tror jeg at jeg har de fleste.

Send meg gjerne en mail til [email protected] for bestilling, så finner vi ut hvordan vi gjør det i forhold til levering/ post etc.

 

In 2007 I designed these Christmas balls. There are basically 12 different designs. They are manufactured in China and were for sale in Norwegian, Swedish and Danish stores for three years. I charge 25, – for a 100, – for 5 pcs. Some are sold out. The top left in silver is No. 1. The bottom left in brown is No. 12. (The brown is sold out) Otherwise I think I have most. Feel free to send me an email to [email protected] for ordering, and we will find out how we do it in relation to delivery/ mail etc.

Jeg bruker 5 minutter å montere 1000 lys! / I only spend 5 minutes on 1000 light

 

 

På TV 2 hjelper deg torsdag 9. desember skal jeg forsvare kunstige trær i. Personlig liker jeg at den store ganen jeg har i stuen er ordentlig, men mye kan tyde på at fremtiden vil ha alt kunstig, så det er med litt tungt hjerte jeg forteller hva jeg synes…

To hvite kunstige trær skal opp, hvert av dem har 500 lys

 

 

Her drar jeg trærne opp langs veggen. Det går alltid raskere når jeg gjør dette alene. Med fotograf, må jeg heise treet opp og ned, til alle vinkler ar filmet. Det blir alltid noen tilskuere 😅

 

 

Jeg bruker rett under 2,5 minutt på et tre, med 500 lys. 30 sekunder minutt pr. slynge med 100 lys.  Jeg fører bare ledningen opp og ned langs treet, lysene trenger ikke å festes mer enn det! Grunnen til at jeg heiser de opp er at, dersom jeg hadde ført trærne med lysene ut av vinduet, da ville det bli mye tull med alle ledningen

Jeg synes det er litt kult at man ser Oslo Plaza i bakgrunnen mellom disse gamle bygårdene 🙂

 

 

Ferdig :))

 

 

Two trees along the walls. I never spend more than 5 minutes on a tree. I just drag the wire up and down the tree. The lights do not need to sit better than that

Hit skal jeg 10. desember! Du burde også komme!

Min utrolig flinke venninne skal igjen ha julekonsert! 😀 Kjøp billett, men vær rask, det er få igjen! nedenfor er det en video fra Jazz-sangerinne Bente-Lills fantastiske hjem hvor hun synger, privat konsert litt ut i videoen. Bente-Lill Viste er også innehaver av noe jeg tør kalle er en av Europas flotteste lampeforretning: Majorstuen elektriske i Kirkeveien 57, det bærer videoen nedenfor preg av!…

 

Betalt på vipps. til 92853363 B. Carlings. Skriv navnet ditt, og at du skal på konsert til Bente-Lill Viste. Da blir du skrevet på listen.

 

 

Til inspirasjon/ For inspiration

Jeg er opptatt med juleforberedelser for bedrifter, samt reportasjer nå i november. Dette gjør at jeg ikke får så mye tid til bloggen akkurat nå. Men jeg holder på og bygge opp en liten YouTube kanal, som kanskje kan inspirere på ulike måter. Her er det noen:  Do it yourself (DIY) videoer, (det kommer mange flere), samt anledninger fra livet mitt som bl.a. viser hvor enkelt jeg steller i stand til ulike hendelser.

YouTube kanalen: https://www.youtube.com/results?search_query=sigurd+storm

Det blir mye jul på sikt 🙂

På bildet sitter jeg og slapper av hjemme… Det kan jeg love at kun er på bildet!

 

 

In the picture I am sitting and relaxing at home … I can promise that only in the picture!

I’m a bit busy with Christmas preparations for companies, as well as reports this November, which means that I do not get much time for the blog right now. But I’m working on building a small YouTube channel, which might inspire in different ways. Here are some: Do it yourself (DIY) videos, there will be more, as well as occasions and festivities from my life such as. shows how easily I enable things.

https://www.youtube.com/results?search_query=sigurd+storm

There will be a lot of Christmas in the long run 🙂