My yellow teapot… 😶

I utgangspunktet er ikke dette en påskekanne, men det er da jeg tar den frem!

 

I realy love this teapot. I use it for Easter and packs it away now…

Bildene er fra et “kaffeslabbedas” i påsken.

Jeg sa i alle år: “kaffeslabbdas”, inntil min mor ba meg gjenta hva jeg sa.. Da fikk hun korrigert meg. Slabberas, lød det vist, men jeg sier fremdeles slabbedas, da jeg ikke synes det ligner noe “ras”… 😂

Kannen skal nå vekk da jeg kun tar den frem til påsken. Den er et håndlaget italiensk design og jeg kjøpte den i 2006. Den gangen i “2. etage” som er en interiørforretning på Røa. Butikken eksisterer fremdeles, men ligger nå på gateplan i det nye senteret. De har mye fint!

Glasshjertet er fra samme forretning! (Men for en del år siden)

Nå er det salg på en rekke ting etter påsken og man kan finne fine klenodier som kan skape minner fra neste påske og fremover. For en ting vet vi: Påsken kommer igjen, vi får i hvert fall håpe det… 😅

My Easter tree 🐥🐣

Påske treet mitt står her frem til desember, men det skifter dekor og farver gjennom hele året.

I treet henger det smykker og forskjellige påskestasj.

På kjøkkenet har grenene begynt å spire.

De fleste eggene er malt av meg.

Mye av tingene jeg omgir meg med er fra barndomshjemmet mitt, som disse velkjente svenske hanene som en gang i tiden var populære samleobjekter. I senere tid har det blitt lavet flere typer kopier av disse.

Kaninen til venstre og kyllingen til høyre malte jeg da jeg var 7 år 👶

De spesialdesignede hyllene utenfor vinduene har jeg i utgangspunktet lavet for å ha juletrær på. Men nå henger de der hele året og jeg setter stadig ut litt dekor her. 😀

Mer påskebilder i innleggget fra i går.

 

My Easter living room and dining room 🐥🐣

Da har jeg gule innslag i alle rom, her kjeder jeg meg aldri! 😀

I never get bord, I just redecorate! 🐥

For mange år siden kjøpte jeg denne puten med Marie Antionett. Den har blitt er av mine sterke påskesymboler.

Barbie har fått på seg påskekjolen og pryder sofabordet mitt i en glassmonter.Egget med gullfolie er av typen som var i salg på 90 tallet.Utrolig hvor nydelig påskeliljene er skapt, de er jo bare perfekte til påsken, Gud var flink der også! 😀

Spisestuen har fått heldekkende duk og på midten ligger påskeløperen som er dekorert med gulltråd og perler. Ellers er det gule lys og blomster som pryder rommet.

Et annet symbol som vitner om den lyse tiden vi går i møte er sommerfuglen som plutselig kom innom …😀

I morgen legge jeg ut påsketreet mitt 💐

My Easter 🐥🐣

Det første som kommer opp på kjøkkenet mitt til påske er grytekluter og påskekluten min Mor strikket til meg i fjord 🐣

På en annen del av kjøkkenbenken har jeg plassert er rektangulær glassvase fra IKEA. I denne har jeg lagt egg jeg dekorerte for mange år siden. IKEA har forøvrig alt fra påskedekor til gule blomster, mat og godteri vi forbinder med påsken.Jeg er nøye med oppbevaringen. Det har min Mor også vært som har tatt vare på egg og andre ting jeg har lavet helt fra jeg ble født. (Noen av eggene er fra 1881)

Dersom man ikke er like nøye med lagringen, men ønsker å male på egg, kan det være lurt å evt. kjøpe noen i papp fra Panduro Hobby.

Oppbevaring av min påskedekor, er kun i 2 kasser. Jeg sier kun, da julen min rommer nesten 30 slike. Likevel har jeg vel like mye påskepynt som andre har julepynt… 🙂

I år skal jeg dekorere to nye kartonger med gultoner og påskeslyfer! 🙂

Jeg kommer med påsketreet mitt og mer påskedekorering de kommende dagene 🐔🐤

This is really nice… Jeg sitter på et lager… 😆

Utrolig at jeg får plass til så mye oppi her når man forhåpentligvis ikke tenker at det rommer noe som helst!

Når jeg går og setter meg i sofaen tenker jeg sjeldent på hva jeg sitter på 😀💥 Jeg får lagret over 20 par sko og støvler oppi her! 

Use your couch clear away your shoes!

Ved å skru inn noen øyekroker og føre et tau frem og tilbake kan jeg under hele sofaen oppbevare sko. Kjelleren min er fuktig og loftet boder har jeg ikke, så dette er en glimrende løsning for oppbevaring generelt!

1. Det er plass til mellom 20 og 30 par sko og støvler under en vanlig sofa i dag!

2. I armlenene har jeg spikret noen spikere som holder en plate oppe. Denne bare skyver jeg på plass. Oppi her er det plass til 4-6 sko eller støvler.

3. To ganger i året tipper jeg opp sofaen og skifter til ny sesong :-))

 

 

Watch the video! Everyone should have a room… or a girl… like this 😜

It is possible to build a places like this, evan if your roof has only 240 cm. Then you build only two/three of the stairs!

Forleden viste jeg løsningen jeg har bygget i biblioteket mitt. Jeg viste detaljer og forklarte at rommet er ypperlig til all type oppbevaring. Nå går jeg mer detaljert i det.

Her finnes det mange muligheter…

Det var i nest siste innlegg  jeg viser andre deler  av rommet. Nå skal jeg vise hva jeg mente med oppbevaring!

Hvorfor sitter vi ikke når vi stryker, det gjør jeg… 🙂 

Bildet under:

1. Når jeg åpner skapdøren under platået kommer det flere ting til syne. Plass til oppbevaring, en krakk, strykehjern og støpsel samt hyller til å oppbevare diverse T-lysestaker og annet stasj. Og lengst nederst er den utdragbare sengen! 🙂 

2.To hyller. Den øverste til papirer og småting. Den lengst bak er til større ting.

3. Hva er ikke mer behagelig enn å sitte og stryke 🙂

4. Her har min venninne Cecilie Lerum overnattet. Hun pleier å ligge i min seng, men nå endte hun i skapet og det er fint, for da fikk jeg vist dette bildet! 🙂

Dersom jeg skulle hatt en slik dame, måtte jeg også bokstaveligtalt gått “inn i skapet”!  ;-))

En liten demovideo!

Videosnutten kan kun sees med, Mac, datamaskin eller android-tlf.

Systemet til bogg.no bygges snart ut slik at det i tillegg vil støtte iphone og ipad.

video:video

 

I tore the whole place down. It gave me a lot of possibilities!…

Siden jeg rev hele leiligheten og de gamle rosettene var fjernet på forhånd, fikk jeg mulighet til å sette opp vegger, dører, rosetter og stukkaturer akkurat hvor jeg selv ønsket.

Materialet til rosettene er i en hard type “isopor” og de er lette og montere! (Disse kan bestilles gjennom meg)

Det fantes ikke strøm da disse klassiske trebjelkegårdene ble bygget. Gipsrosettene var der for og ta i mot varmen fra stearinlysene. Jeg har slisset inn spor til ledninger så jeg slipper å se at ledningene ligger utenpå rosetten slik det ofte gjør i disse klassiske leilighetene i dag.

1. Nye rosetter skulle opp igjen!

2. Jeg tapetserte rommet i  en engelsk vakker tapet. (Alt slik kan bestilles via meg, da oppnår man gode prosenter.)

3. Det er utfordrende og holde opp 3 meter lang tapet med lim som prøver og klistre seg fast alle steder.

1. Her har jeg satt i gang med motorsagen og lager rom for de gamle fløydørene jeg hadde med meg fra min forrige leilighet.

2. Det overfødige rives vekk!

3. Dørene er satt inn og det ser ut som de har vært der fra leilighetens opprinnelse.

1. Her holder jeg hånden på den nye karmen. En håndverker jeg kjenner, fortalte at det kom til og bli vanskelig å lage nye karmer… Dette er grunnen til at jeg aldri hører på håndverkere og heller gjør alt selv. Det hender faktisk de spør meg om råd… hehe :)) Jeg brukte to planker oppå hverandre og kløyvet de til rett bredde. Så brukte jeg en fein sag til å sette inn hengslene. Dørene kan i dag lokkes perfekt opp og igjen.

2. Selve messingplaten med nøkkelhullet tilhører et nytt håndtak. Det nye håndtaket fjernet jeg for å bruke det gamle!

3. Bruk for all del de gamle håndtakene.

På fredag vil jeg vise hvordan man på finurlige måter kan bygge veldig praktiske løsninger til oppbevaring og annet bruk!

 

Denne linken er fra mitt forrige innlegg og viser ert ferdig resultat av rommet: http://sigurdstorm.blogg.no/1457086471_up_in_height.html

 

 

Up in height…

For å få maksimalt utnyttelse av plass og finurlige løsninger bygget jeg et platå med trapp og rom for oppbevaring på alle mulige måter…

Opp i høyden.

Å sitte her gir omtrent samme følelsen som å sitte på en balkong. De som evt. røyker kan røyke her og røyken stiger rett ut!

Det lille biblioteket ligger mellom stuen og spisestuen. Rommene har helt ulike farver og tapeter.

På veggen til venstre har jeg valgt å henge tett med bilder og ulik kunst. Fløydørene står som regel oppe og da ser man ikke bildene.

Høyre side: Siden denne delen av biblioteket grenser mot spisestuen som går i varme toner som brunt, gull og noe sølv. Til tross for at dette rommet inneholder sarte toner og farver som sølv, grått og hvitt, har jeg derfor på begge sider av døren valgt å ha speil og staker i gull for å binde rommene sammen.

Speilet er et gammelt Harley Davidson speil som det finnes 3 eksemplarer av. Designer Carl Lagerfeld har det ene 🙂

Rommet er lite, men inneholder diverse detaljer jeg er veldig glad i. Man bør ikke være så redd for å ha mye detaljer, så lenge de er sentrert og det finnes “pusterom” i mellom.

1. Maleriet er en moderne verson av Munch’s Madonna jeg malte i 2004.

2. Konsollbordet i krakkelert speil er et smykke i seg selv og kler uansett alle rom det havner i.

3. Vintertreet mitt står ved siden av den gamle kaminen jeg har malte i sølv. Husk at dersom du skal male en gammel kamin, er det viktig at du kjøper en maling som tåler slike tenperaturer! Da er det bl.a. “Bilakkspesialisten” på St. Hanshaugen som kan løser problemet 🙂

Kitschy or not…

I love having some kitsch around.

Jeg tør påstå at hjemmet mitt fremstår veldig lite kitschy, til tross for at jeg har enkelt gjenstander som pryder interiøret her og der.

Gjøkuret ble i sin tid kjøpt i interiørforretningen Bolina på stabek. Siden min far var fra Østerriket har jeg alltid sett mange flotte gjøkur og hatt flere selv.

Jeg elsket dette gjøkuret i sølv fra første stund, så for å sikre meg klenodiet i all fremtid, dro jeg tilbake til Bolina dagen etter og kjøpte de 7 de hadde på lageret. Uret går som en klokke og pendelen beveger seg stadig vekk.

Bildet nedenfor.

1. “Hollywoodrosene” i sølv står i hjørnet av biblioteket mitt.

 

2. De samme rosene er dandert øverst på speilet og gir det gamle speilplaten en siste finish.

 

3. En engel passer alltid godt inn i et rom med hvite duse farver og

 

4. Et speil med roseramme gir det helle en liten feminin thuche.

I bought the mirror at Mystic Dreamers in Briskeby, Frogner.

Dette speilet er kjøpt i butikken Mystic Dreamer på Briskeby. Briskebyveien 38. Jeg må være ærlig og si at dette generelt ikke er en forretning i trå med min stil, men de har en og annen virkelig nydelig detalj som dette speilet eller en og annen engel eller andre gudesymboler! 🙂

Legger ut bilder med større utsnitt fra rommet før weekenden.